Från kaos till ordning och reda…

Några unga ambitiösa entreprenörer med en framgångsrik verksamhet bygger en ny lokal. Hela kalaset går på x antal miljoner. De kontaktar oss när deras nyinstallerade värmepump sen några månader bara löser på högt tryck och ingen vet hur de ska lösa det.

Felet var felinställda värden när värmepumpen skulle producera varmvatten och en felaktig trevägsventil. Det som hände var att när trevägsventilen växlade från varmvattenproduktion till värmeproduktion så blev det stopp i flödet. På grund av att inställda tryck och temperaturer låg för nära utlösningstrycket för högtryckspressostatet så löste värmepumpen på högt tryck.

Nu har vi ändrat de inställda värdena och nu fungerar värmepumpen som den ska. När vi ändå var där så gjordes en djupare analys av hela värmesystemet. Tyvärr hittade vi en hel del brister som måste åtgärdas omgående för att värmesystemet ska vara säkert och effektivt.

Kontakta oss så hjälper vi dig att få ordning på dina värmesystem!

Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss