Har du koll på de ökade leveranstiderna?

Vi har nu pratat med leverantörer och kollegor om hur leveranstider av produkter till värmesystem ser ut. Bland annat är det en del värmepumpar och cirkulationspumpar som det är upptill sex månader leveranstid på. Den ökade leveranstiden beror både på pandemin och kriget i Ukraina.

Som du kanske förstår så kan det här få stora konsekvenser om en cirkulationspump går sönder när det är kallt ute. Här är en enkel kontroll som du kan göra på era cirkulationspumpar.

  • Ta en stor skruvmejsel och håll den mot kortsidan av cirkulationspumpen. Sätt örat mot skruvmejselns skaft och lyssna efter skrapljud. 
  • Du kan också känna med handen på pumphuset – om pumphuset är varmare än värmerören kan det vara lagerfel eller elektriskt lindningsfel. 
  • Är det skrapljud eller om pumphuset är varmare än värmerören bör du byta cirkulationspumpen omgående. Är pumpen inte defekt men är mer än 10 år rekommenderar vi att du håller extra koll!
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss