Har ni fastighetsvärmepumpar i er verksamhet?

fastighetsvärmepump

Här är några saker att hålla koll på.

1. Värmekurva. Är det rätt värmekurva inställt i era värmepumpar? Om det är fel kurva inställd så innebär det att ni eldar för kråkorna.

2. Hetgastemperaturen. Den talar bland annat om hur hårt värmepumpen får jobba. Man bör också mäta differensen mellan hetgastemperaturen och temperaturen på vattnet som går ut från kondensorn för att se att värmepumpen jobbar optimalt.

3. Kompressorn. Att mäta faserna med jämna mellanrum ger information hur kompressorn mår. Differensen mellan faserna bör inte överstiga mer än 10 %.

4. Köldbärarvätska. När installationen av en bergvärmepump är färdig ska det finnas information om vilken vätska, hur mycket och vilken koncentration det är i systemet. Det är också viktigt att ha rätt frysskydd inställt i styr- och reglerutrustningen.

5. Dokumentation. Livet blir så mycket enklare gällande allt framtida arbete med era investeringar om den tekniska dokumentationen finns tillgänglig. Driftpärmar i fysisk form javisst men se till att dokumentationen även finns i digitalt format!

Tycker du det låter krångligt?

Kontakta oss så hjälper vi dig så att era värmepumpar går säkert och effektivt!


Våra tjänster