Ska du köpa värmepump?

värmepump

Går du och funderar om du ska investera i en värmepump? Här kommer några saker att fundera över inför valet av värmepump.
  1. Bergvärme eller luft/vatten? Valet beror bland annat på om du får borra där du bor, hur stort hus och elförbrukning du har eller hur stor investering du vill göra.
  2. On/off eller varvtalsstyrd? Det första alternativet är en billigare värmepump. Genom att välja en varvtalsstyrd får du en effektivare värmepump.
  3. Har du ett 80/60 system? Har du ett sånt här rörsystem bör du välja en värmepump som klarar höga temperaturer. Annars kommer elpatronen att gå in och då blir det inte lika stor besparing.
  4. Hur många och hur djupa ska borrhålen vara? Det är viktigt att man har ett certifierat företag som borrar som vet vad de gör.
  5. Garantier och försäkring? Idag har de flesta kända märken som t.ex. NIBE och IVT bra garantier och en extra försäkring som man kan teckna. Denna försäkring kan vara bra att ha för den ersätter självrisk och åldersavdrag om det händer något med värmepumpen efter garantitiden.
  6. Ett värmesystem är inte bara en värmepump – när du gör en investering titta även på t.ex. cirkulationspumpar, ventiler och termostater för att få en optimal energibesparing. Var noga med att det ingår ett magnetitfilter. Vill du vara på säker på att du får en lång livslängd på din investering så bör även en AquaHeatClean ingå.
Ja som du ser är det många saker man behöver ta ställning till innan man skriver på. Därför är det viktigt att få en specificerad offert så att det går att jämföra offerter för att ta ett rätt beslut!
Våra tjänster