Vad innebär ett för högt tryck i ett värmesystem?

För några år sedan ringde det en bostadsrättsförening och frågade hur de skulle göra med sitt värmesystem. De hade ett vattenburet värmesystem med elpanna och en ny luft/luft värmepump i varje radhuslägenhet men funderade om de skulle koppla in fjärrvärme.

Sagt och gjort åkte vi dit och tittade på hur värmesystemet såg ut. Vi kom fram till att det inte skulle löna sig med fjärrvärme utan vi föreslog att de istället skulle byta ut sina elpannor som var till åren. Genom att göra så kunde de köra värmepumpen som gav cirka 1:4 och bara spetsa med elpannan. 

Ja nu är det här några år sedan och det blev inga nya elpannor utan det blev istället fjärrvärme. Resultatet av denna konvertering blev att kostnaden för uppvärmningen blev högre och de har inte varmvatten så att det räcker. Det som blev så fel är att de nu har en gemensam rördragning för värmesystemet med högt tryck i systemet därmed stor läckagerisk.

Nu kanske du är i startgroparna för att göra en investering i ett värmesystem. Om du vill ha ett råd så råder vi dig att du skaffar dig kunskap så att du kan ställa de rätta frågorna.

  • Ta in minst tre offerter och ta hjälp om du inte har kunskap att förstå offerterna. Tänk på garantier och tillgång på reservdelar!
  • Gör alltid en besiktning av utfört arbete. Här är det viktigt att anlita ett företag som har kunskap av det som ska besiktas.
  • Sist men inte minst ha ett underhåll på din investering och kom ihåg att allt går inte att läsa av från en dataskärm.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss