Var är pärmarna?

Var är pärmarna?

Förra veckan ringde det en drifttekniker som inte hittade ett enda papper på en fastighetsvärmepump som han skulle felsöka. Han frågade om vi hade någon dokumentation och som tur var hade vi det och kunde skicka det till honom. Hur många av oss har inte varit med om att komma ner i en undercentral och inte hittat några eller iallafall bristfälliga driftpärmar? Frågan man kan ställa sig är vad det här problemet egentligen innebär?

För alla som t.ex. ska felsöka, göra service eller återställa larm innebär det en frustration att inte kunna lösa problemet och för fastighetsägaren innebär det framförallt en ökad kostnad men också att driftsäkerheten står på spel. Att först försöka leta reda på dokumentation, ringa samtal samt åka och hämta driftpärmarna. Ja som du vet så rinner timmarna iväg…

Under alla år som vi har jobbat med fastigheter har vi sett det här problemet men inte hittat något enkelt dokumentsystem och därför har vi gjort ett system själva som kompletterar alternativ ersätter driftpärmar. Detta dokumentsystem heter Fastighetsdokument och detta system innebär att man har tillgång till tekniska manualer, besiktningar och protokoll var man än befinner sig, dygnet runt – 365 dagar om året. Naturligtvis är systemet lika enkelt att använda på datorn, läsplatta eller telefon.

Det bästa av allt – du behöver inte gå på kurs och du behöver ingen tjock manual!


Våra tjänster