Vi älskar när det fungerar…

Att ha ett säkert och effektivt värmesystem borde väl vara en självklarhet men tyvärr är det inte så alla gånger. En av våra kunder hade oljepanna som sin ursprungliga värmekälla och tanken var att oljepannan skulle fungera som spets- och reservfunktion efter installation av en bergvärmepump. Men trots installationen av värmepumpen hade de en hög förbrukning av olja och då vände de sig till oss. Här kommer några åtgärder som gjordes på detta värmesystem.

  • Det var två kompressorer i värmepumpen men det var bara en kompressor som jobbade. Felet var att det var elektriskt felkopplat och därför gick värmepumpen på halvfart. Nu tuffar och går iallafall bägge kompressorerna lika mycket.
  • Av någon konstig anledning var det inställt så att värmepumpen och oljepannan gick samtidigt. Efter justeringar så går nu bara oljepannan in som spets. Med andra ord ingenting så snacka om besparing!
  • Displaykortet på värmepumpen var trasigt. Det innebar att värmepumpen tappade sina inställningar och värmepumpen visste varken ut eller in hur den skulle jobba. När kortet byttes ställdes alla parametrar in och nu jobbar värmepumpen effektivt.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss