Det här med ettor och nollor…

Styr- och reglerutrustningar kan innehålla väldigt många inställningar och funktioner. Här kommer några inställningar som är bra att hålla koll på. Har du koll på detta så kommer du långt!

 • Maxtemperatur
  Denna temperatur ställs in för att förhindra övertemperatur i radiatorkretsen. Det kluriga med maxtemperatur är att även om man brassar på så kan det vara andra faktorer som gör att det inte går ut tillräckligt med värme. 
 • Mintemperatur
  För att värmesystemet inte ska frysa ställer man in en mintemperatur. Då går det alltid ut x grader ut till radiatorkretsen förutom vid sommarstopp.
 • Värmekurva
  En värmekurva innebär att det skickas en viss temperatur vid en viss utomhustemperatur och därför är det viktigt att ställa in värmekurvan för den aktuella fastigheten.
 • Sommarstopp
  Temperaturen för stopp av värmeproduktion ställs in på cirka 18 grader. Det är då viktigt att cirkulationspumpen är inställd på motionskörning en gång per dygn så att den inte fastnar.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss