Smått och gott om köldmedium

Köldmedium har som uppgift att flytta värme i värmepumpar och i olika kylapplikationer. Idag påverkar inte köldmedium ozonlagret men däremot påverkar det växthuseffekten. Därför är det viktigt att hålla koll på de installationer som har köldmedium så att de inte har något läckage. Här kommer några saker som är bra att tänka på när det gäller hanteringen av köldmedium.

  • Det är endast certifierade företag och tekniker som får göra ingrepp i en köldmediekrets. Hos Incert hittar du dessa företag www.incert.se.
  • Det händer en hel del inom detta område och vill du hålla dig uppdaterad om köldmedium är www.alltomfgas.se en bra sida att gå in på.
  • Även om du inte behöver göra återkommande kontroll enligt F-gasförodningen på ett aggregat så rekommenderar vi att du ändå gör en kontroll när du ronderar. Enklast gör man det genom att titta på synglaset för köldmediet. Är vätskan i synglaset missfärgat och om det bubblar eller om det är olja nedanför kompressorn så ska du kontakta ett kylföretag!
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss