Tre förslag för ett 80/60 system

I början på 90-talet började värmepumpar för vattenburna värmesystem att komma ut på marknaden. För att värmepumparna skulle fungera och vara effektiva började vi bygga om våra värmesystem till 55/45 system och 45/35 system. Det finns fortfarande 80/60 system med smala rör och platta radiatorer kvar i en del hus och då blir besparingen inte lika stor med värmepump.

Här kommer tre förslag på vad man kan göra om man har ett 80/60 system och vill ha en värmepump.

  • Välj en värmepump som klarar av att producera höga temperaturer. Om värmepumpen inte klarar det kommer elpatronen att gå in ofta och då kostar det pengar.
  • Byte av radiatorer och rörsystem. Detta är kostsamt så det gäller att räkna på hur långt tid det tar att tjäna in detta och hur länge man planerar att ha fastigheten kvar.
  • Om man har ett 80/60 system och inte har så stort hus kan det kanske löna sig att istället investera i en luft/luft värmepump och nya termostater samt solceller.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss