Känslan som är svår att slå…

För ett tag sen gjorde vi en statuskontroll av ett värmesystem i en bostadsrättsförening. Föreningen hade investerat i ett antal värmepumpar för värmeåtervinning men tyvärr är hela installationen både feldimensionerad och felinstallerad. Istället för en besparing så har det bara varit problem. Så det är inte så konstigt att kunden känner sig lurad och den känslan är svår att slå.

Hur som helst så var kunden tvungen att börja om från ruta ett för att få tillräckligt med värme och varmvatten. Tyvärr var de tvungna att stänga av alla värmepumpar i väntan på kostnadsförslag för åtgärder av värmeåtervinningen. De fick installera en ny styr- och regler för fjärrvärmen för att säkerställa tillgången på värme och varmvatten samt rätt temperaturer i systemet.

Nu kanske du är i startgroparna för att göra en investering i ett värmesystem. Om så är fallet så råder vi dig att du skaffar dig kunskap så att du kan ställa de rätta frågorna.

  • Ta in minst tre offerter och ta hjälp om du inte har kunskap att förstå offerterna. Tänk på garantier och tillgång på reservdelar!
  • Gör alltid en besiktning av utfört arbete. Här är det viktigt att anlita en person som har kunskap av det som ska besiktas.
  • Sist men inte minst ha ett underhåll på din investering och kom ihåg att allt går inte att läsa av från en dataskärm.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss