När det bara måste fungera…

Nu är det äntligen ordning på ännu ett värmesystem. Denna gång var det med en värmepump på 40 kW och elpanna i en fastighet med en så kallad känslig verksamhet. Det har varit ombyggt två gånger tidigare men det har ändå inte fungerat. Problemet var bland annat ojämn värme ute i fastigheten och att elpannan gick in 100 % när det behövdes spets.

Här kommer några åtgärder som nu är utförda.

  • En arbetstank är installerad. Värmepumpen jobbar nu mot tanken istället för direkt ut mot värmesystemet och shuntgrupperna jobbar för sig mot DUC:en.
  • En styrmodul till elpanna är också installerad som innebär att elpannan nu stegar upp med sju steg. Det blir på så vis en jämnare drift och en minskad energiförbrukning.
  • Värmepumpen är backspolad för att få bort den smutsen som fanns löst. Det finns nu även ordentliga magnetitfilter installerade med kontinuerlig rengöring.

Det som är kvar att göra är att installera en fläktluftvärmare och på så vis återvinna överskottsvärmen från ventilationen. Tanken är att den återvunna värmen ska ner i borrhålen och då ger värmepumpen ifrån sig mer värme.

Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss