Vem ringer du till när det inte fungerar?

Det har varit många samtal genom åren om värmesystem som inte fungerar. Felsökningen börjar alltid på telefon för att snabbt kunna hjälpa och ibland har det räckt med detta samtal. Om du inte vet vem du ska ringa till när ditt värmesystem inte fungerar så kan du börja med att kontrollera dessa tre saker.

  • Har du några larm? Har du det kan du kolla i den tekniska manualen och se vad larmet betyder. Detta innebär bland annat att det företag som ska göra reparationen kanske kan ha med sig den felande komponenten.
  • Har du kollat säkringarna? Detta är faktiskt vanligare än man tror att elsystem är felbalanserade och att det ligger för mycket på en fas. Då ryker säkringarna med jämna mellanrum och har du riktigt otur kan saker gå sönder när säkringarna går.
  • Har du tryck i systemet? Har du inte inget eller dåligt tryck i systemet så kommer värmen inte ut i huset. Oftast är det expansionskärlet som inte har ett förtryck eller så kan expansionskärlet vara trasigt. Kom även ihåg att kontrollera så att det inte är läckage någonstans!
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss