Är det rörigt hos dig också?

Många som har avtal gällande rondering av värmesystem vet inte vad avtalet innebär, vad det är som ska utföras vid besöken och många får ingen återkoppling vad som behöver göras. Här kommer några saker som du kanske har nytta av.

  • Ha ett avtal med krav på en skriftlig återrapportering. En digital återrapportering är ännu bättre så fler kan ta del av informationen. En viktig punkt i ett avtal är att det finns en företagsförsäkring och var en eventuell tvist ska ske. Det handlar om ansvarsbiten och vem som ska stå för fiolerna om det händer något.
  • Ställ dig frågan vad det är för kontroller som ska göras, hur ofta och om dessa kontroller leder till att ni får ett säkert och effektivt värmesystem. Ett exempel på en kontroll som ska göras på en värmepump är mätning av strömmar i en kompressor. Är det mer än 10 % mellan högsta och lägsta fasen ska du få ett åtgärdsförslag på det anser vi.
  • Har företaget ni anlitar de certifikat som krävs för arbetet? Finns det inte det kommer företaget ni anlitar köpa in tjänsten och då ska det stå i avtalet. Återigen handlar det om ansvarsbiten men även att vissa saker är det lag på. Ett viktig certifikat är t.ex läckagekontroll av köldmedium enligt F-gasförordningen.
Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss