Måste man byta ut värmepumpen?

Det senaste tiden har det kommit in en del frågor om värmepumpar med köldmediet R404A. Applikationer med detta köldmedium får man inte installera efter 2020. Regenererat eller återvunnet R404A får dock användas fram till 2030 vid service eller underhåll om fyllningsstorleken är under 40 ton CO2e.

Ska man då kasta ut alla värmepumpar som har R404A är det många som frågar sig? Detta är som med så mycket annat en fråga om pengar. Är det inga läckage av köldmedium eller att det inte är några andra problem med värmepumpen så behöver man inte byta. Att ha en plan för ett framtida utbyte är naturligtvis viktigt att ha!

Skulle det hända något med dessa värmepumpar behöver man som vanligt ställa reparationskostnaden i relation till hur stor investeringen blir med en ny värmepump. Har du ännu inte bytt ut era värmepumpar med R404A och vill att de ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att värmepumparna inte går hårt. Genom att bland annat sänka värmekurvan och se till att maskinerna kan göra sig av med värmen så kan du förlänga livslängden på dessa värmepumpar.

Hör av dig så berättar vi mer hur du kan förlänga livslängden på era värmepumpar!

Se alla inlägg

Prenumerera på vår blogg!

Här kan du läsa om hur vi löser problem i vattenburna värmesystem med värmepump eller fjärrvärme. Du får även tips på hur du ska sköta ett värmesystem så att det är säkert och effektivt.

Välkommen att kontakta oss!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss på 0227-138 00.

Kontakta oss